EndNote for medisin og helse

Faglig tilpasset introduksjonskurs i referansehåndteringsprogrammet EndNote for medisin-, master- og PhD-studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og St. Olavs hospital.

Målgruppe:
Leger, forskere, stipendiater, medisin- og masterstudenter og andre ansatte som har bruk for et referansehåndteringsverktøy i forbindelse med forskning, oppgaveskriving og annen publiseringsvirksomhet.

Forkunnskaper:
Fordel med litt kunnskap i bruk av søkedatabaser som PubMed og skriving av artikler og manus, men ikke noe krav.

Form:
Demoforelesning med øvelser for deltagerne.

Forelesningsspråk:
Norsk (This course is held in Norwegian).

Utstyr:
Vi oppfordrer deltagerene til å bruke egen PC/Mac (med EndNote 20 og Word installert). Vi har kurs-pc'er til utlån for deltagerne hvis det ikke er mulig å medbringe egen maskin. EndNote må være installert på egen pc på forhånd, da vi ikke har muligheten til å gi hjelp til installering i forbindelse med kurset.

Annen informasjon:
Kurset vil bli avlyst ved for få påmeldte. Vi sender ut en epost til de påmeldte med mer informasjon noen dager før kursstart.

Læringsmål:
EndNote er et personlig arkiveringsystem for litteratur og samtidig et publiseringsverktøy. Dette er et introduksjonskurs der vi vil se på hvordan vi oppretter et eget referansebibliotek og hvordan vi kan fylle dette med innhold på en optimal måte. I tillegg vil vi se på Cite While You Write, som er et samspill mellom EndNote og Word hvor du kan sette inn siteringer i løpende tekst og få EndNote til å lage en litteraturliste automatisk. Du vil også lære hvordan du i ettertid kan få EndNote til å formatere referansene i tekst og i litteraturlista slik tidsskriftet du ønsker å publisere i, krever.

Tilleggsinformasjon om EndNote:
Siste EndNote versjon er 20.4.1 (Windows) og 20.4 (Mac). NTNU-ansatte med administrerte maskiner kan laste ned EndNote på egen hånd via maskinas programvaresenter på skrivebordet. EndNote 20 er fritt tilgjengelig for nedlastning på egen pc/Mac for NTNU's studenter og ansatte (Informasjon om nedlastning på egen maskin).  St. Olav ansatte uten NTNU tilknytning må ta kontakt med HEMIT for å få installert programmet. Brukere med St. Olav PC-er må være oppmerksom på at disse maskinene har en egen Word-versjon for EndNote.

Se forøvrig Tips og veiledninger i bruk av EndNote for studenter og ansatte innen medisin og helsefag for en oversikt over våre nettveiledninger.Meld deg på / Registration


Påmeldingssystemet er levert av affy.no