Litteratursøking i PubMed - En grundig introduksjon

Et grundig introduksjonskurs for deg som ønsker å lære hvordan man søker etter litteratur innen medisin og helse på en strukturert og effektiv måte og som primært ønsker å bruke PubMed som verktøy for å finne litteratur.

Dette er et fysisk kurs, men det vil være mulig å delta digitalt på Zoom for deltagere i Ålesund og på Gjøvik som ikke har mulighet til fysisk deltagelse i Trondheim. Gi beskjed i kommentarfeltet i påmeldingen hvis du ønsker å delta digitalt i Zoom.

Målgruppe:
Forskere, stipendiater, leger, andre sykehusansatte og medisin-, master- og helsefagstudenter og andre som har behov for å gjøre grundige artikkelsøk innen medisin og helsefag på en effektiv måte.

Forkunnskaper:
Ingen.

Form:
Demonstrasjonsforelesning der deltagerne oppmuntres til å delta aktivt underveis gjennom å prøve ut eksemplene som blir vist.

Forelesningsspråk:
Norsk (This course is held in Norwegian).

Utstyr:
Det anbefales å delta aktivt på egen PC. Vi oppfordrer deltagerene til å ta med egen PC/Mac. Vi har imidlertid kurs-pc'er til utlån for deltagerne hvis det ikke er mulig å medbringe egen maskin.

Annen informasjon:
Kurset vil bli avlyst ved for få påmeldte. Vi sender ut en epost med mer informasjon cika ei uke før kursdagen. Vi gjør oppmerksom på at innholdet i dette kurset overlapper 100% med det obligatoriske PhD-emnet SMED8007.

Ditt utbytte:

Dette er kurset for deg som ønsker å lære eller oppdatere kunnskapene om strukturert og effektiv søking etter faglig litteratur. Selv om kurset tar utgangspunkt i PubMed og gir en grundig innføring i denne databasen og dens nye grensesnitt, gis det også en generell innføring i litteratursøk som kan overføres til andre databaser. Dette omfatter hvordan du kan finne fram til egnede søketermer for en problemstilling, hvordan du kombinerer søketermer på mest effektiv måte (Bolske operatorer), hvordan du kan søke på både fritekst (forfatterens ord) og emneord (MeSH), samt hvordan du går fram for å sette opp et strukturert søkt, effektive strategier for å håndtere trefflister (avgrensninger m.m.). Du får også opplæring i hvordan du finner fram til fullteksten (eller bestille denne direkte i Oria) og hvordan du kan opprette en personlig bruker i PubMed (My NCBI) for å lagre søk, opprette epostvarsling m.m.Meld deg på / Registration


Påmeldingssystemet er levert av affy.no