Sámegielat geassefálaldat – sommeraktiviteter på samisk, 10-16 år

Vi snakker samisk og er med på aktiviteter som havfiske med båt, garnfiske på fersk vann, fiske i Altaelva, Sarves klatrepark, Nordlysbadet og avslutter sommeren med konsert.

Kurset går over 7 dager i en tre-ukers periode.

OBS! Ny dato for garnfiske! Det er også åpnet for at aldersgruppen 10-13 år kan melde seg på.

 

Alta har ulike naturressurser, spesielt for fiskemuligheter. Vi fisker i tre forskjellige plasser, Altaelva, ferskvann og sjøfiske. Etter hver fiske økt vil vi tilberede fisken der vi er, slik tradisjonen er.

Ved Altaelva møtes studenter og elever for første gang. Dette skjer før sankthans. Det er tillatt å fiske med sluk, og opplæring gis av studenter. Elever kommer seg til Altaelva på egen hånd. Studenter planlegger andre aktiviteter også, det blir lek og moro!

Sjøfiske tilbys av Alta havfiske som har alle fasiliteter, er godt kjent i Alta området og med samisk kultur. Gruppa deles på to, over to dager. Elever kommer til kaia i Alta hvor båtene er. Elevene vil lære litt om sjøsamiske tradisjoner.

Garnfiske i ferskt vann ledes av en erfaren garnfisker. Elever og studenter overnatter en natt i telt/gamme. Det leies buss som starter fra bestemt sted i Alta, og returnerer neste dag til samme plass. Studenter planlegger og arrangerer andre aktiviteter foruten fiske for dette døgnet. Det kan være samiske leker fra gamle dager, eller annet i naturen som planter og insekter, eller hvordan man holdt maten spiselig under varme sommerdager.

I tillegg til fisking som hovedaktivitet ønsker å tilby noe variert som ett besøk på klatreparken og badelandet. Når gruppen er blitt bedre kjent med hverandre så drar de på badelandet og klatreparken. Elevene kommer seg til stedene på egen hånd.

Til sist vil vi arrangere ett avslutningskonsert med ung samisk artist. Til konserten vil andre også få delta.

  

Start: 21.juni 2021. kl 17.00

Sted: Alta og omegn- mest ute

Antall plasser: 15. Alder 8-10 trinn. Hvis ledige plasser så åpnes det for 6-7 trinn.

 

Altaelva: 21.juni kl 17.00-21.00

Havfiske: 1. og 2. juli fra kl 9.00 Gruppa deles i to (så en av dagene til hver enkelt barn). Tidspunkt kan endres til senere, avhengig av flo og fjære. Dato kan endres til 5 og 6 juli hvis det er vindfulle dager.

Garnfiske (NY DATO!): 22-23 juni fra kl 9.00-18.00 - overnattingstur. 

Sarves Klatrepark: 8. Juli 12.00-16.00

Nordlysbadet: 9 juli kl 12.00-14.00

Konsert: ikke tidfestet

 

Kontaktperson: Marit Kirsten Eira, Álttá Sámi Giellaguovddáš AS, 97113606Meld deg på / Registration


Påmeldingssystemet er levert av affy.no