EndNote for medisin og helse

Introduksjonskurs i referansehåndteringsprogrammet EndNote for medisin-, master- og PhD-studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og St. Olavs hospital.

Målgruppe:
Leger, forskere, stipendiater, medisin- og masterstudenter og andre ansatte som har bruk for et referansehåndteringsverktøy i forbindelse med forskning, oppgaveskriving og annen publiseringsvirksomhet. På grunn av faglig skreddersying av kurset, er kurset kun tilgjengelig for medisin-, master- og PhD-studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og St. Olavs hospital.

Forkunnskaper:
Fordel med litt kunnskap i bruk av søkedatabaser som PubMed og skriving av artikler og manus, men ikke noe krav.

Form:
Demoforelesning med øvelser for deltagerne.

Forelesningsspråk:
Norsk (This course is held in Norwegian).

Utstyr:
Vi anbefaler bruk av egen bærbar pc på kurset (med EndNote X8 eller X9 installert), men ikke noe krav da vi har kurs-pc'er for deltagerne. EndNote må være installert på egen pc på forhånd, da vi ikke har tid til å gi hjelp til installering i forbindelse med kurset. EndNote blir demonstrert sammen med Word 2016 (brukere med Word 2016 må ha EndNote X7.5 eller senere versjoner). Brukere med Mac og Word for Mac vil også ha fullt utbytte av kurset (NB! Mac brukere som nylig fikk oppgradert Word 2016 må oppgradere EndNote til versjon X8.2). Kursrommet har trådløst nett (Eduroam) og St. Olavs ansatt- og gjestenett.

Læringsmål:
EndNote er et personlig arkiveringsystem for litteratur og samtidig et publiseringsverktøy. Dette er et introduksjonskurs der vi vil se på hvordan vi oppretter et eget referansebibliotek og hvordan vi kan fylle dette med innhold på en optimal måte. I tillegg vil vi se på Cite While You Write, som er et samspill mellom EndNote og Word hvor du kan sette inn siteringer i løpende tekst og få EndNote til å lage en litteraturliste automatisk. Du vil også lære hvordan du i ettertid kan få EndNote til å formatere referansene i tekst og i litteraturlista slik tidsskriftet du ønsker å publisere i, krever.

Annen informasjon:
Siste EndNote versjon for NTNU er X9 (Windows og Mac). EndNote X9 er tilgjengelig på software.ntnu.no for NTNU's studenter og ansatte. NTNU-ansatte med administrerte maskiner kan laste ned EndNote på egen hånd via maskinas programvaresenter på skrivebordet. St. Olav ansatte uten NTNU tilknytning må ta kontakt med HEMIT for å få installert programmet.

Se forøvrig Tips og veiledninger i bruk av EndNote for studenter og ansatte innen medisin og helsefag for en oversikt over våre nettveiledninger.Meld deg på / Registration


23.01.19

Tidspunkt/Time of day: 09.00 - 12.00

Sted/Location: KS21 (2. etg. øst i Kunnskapssenteret)

Påmeldingsfrist/Registration deadline: 22.01.19