Lær effektiv, systematisk søking ved bruk av PubMed

Et grundig introduksjonskurs for deg som ønsker en innføring i effektiv, systematisk søking ved bruk av PubMed.

Målgruppe:
Forskere, stipendiater, leger, andre sykehusansatte og medisin- og masterstudenter som har behov for å gjøre systematiske artikkelsøk innen medisin og helsefag på en effektiv måte.

Forkunnskaper:
Ingen.

Form:
Demonstrasjonsforelesning der deltagerne oppmuntres til å delta aktivt undervis gjennom å prøve ut eksempler som blir vist.

Forelesningsspråk:
Norsk (This course is held in Norwegian).

Utstyr:
Det anbefales å delta aktivt på egen PC. Egen PC er imidlertid ikke noe krav, da vi har kurs-pc'er til utlån for deltagerne. Kursrommet har trådløst nett (Eduroam) og St. Olavs ansatt- og gjestenett.

Ditt utbytte:

Dette er kurset for deg som ønsker å lære eller oppdatere kunnskapene om systematisk og effektiv søking etter faglig litteratur. Selv om kurset tar utgangspunkt i PubMed og gir en grundig innføring i denne databasen, gis det også en generell innføring i litteratursøk som kan overføres til andre databaser. Dette omfatter hvordan du kan finne fram til egnede søketermer for en problemstilling, hvordan du kombinerer søketermer på mest effektiv måte (Bolske operatorer), hvordan du kan søke på både fritekst (forfatterens ord) og emneord (MeSH), samt hvordan du går fram for å sette opp et strukturert søkt, effektive strategier for å håndtere trefflister (avgrensninger m.m.). Du får også opplæring i hvordan du finner fram til fullteksten (eller bestille denne direkte i Oria) og hvordan du kan opprette en personlig bruker i PubMed (My NCBI) for å lagre søk, opprette epostvarsling m.m.Meld deg på / Registration


15.05.19

Tidspunkt/Time of day: 09.00 - 12.00

Sted/Location: KS21 (2. etg. øst i Kunnskapssenteret)

Påmeldingsfrist/Registration deadline: 14.05.19