EndNote for medisin og helse

Introduksjonskurs i referansehåndteringsprogrammet EndNote for medisin-, master- og PhD-studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og St. Olavs hospital.

På grunn av Corona-situasjonen vil dette kurset kun bli tilbudt som et nettkurs i Zoom. Påmeldte vil få tilsendt informasjon og Zoom-lenke noen dager før kursdagen.

Målgruppe:
Leger, forskere, stipendiater, medisin- og masterstudenter og andre ansatte som har bruk for et referansehåndteringsverktøy i forbindelse med forskning, oppgaveskriving og annen publiseringsvirksomhet. På grunn av faglig skreddersying av kurset, er kurset kun tilgjengelig for medisin-, master- og PhD-studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og St. Olavs hospital.

Forkunnskaper:
Fordel med litt kunnskap i bruk av søkedatabaser som PubMed og skriving av artikler og manus, men ikke noe krav.

Form:
Demoforelesning med øvelser for deltagerne.

Forelesningsspråk:
Norsk (This course is held in Norwegian).

Utstyr:
Vi oppfordrer deltagerene til å bruke egen PC/Mac (med EndNote 20 installert). Det går bra å bruke versjon X9.3, men vi vil demonstrere versjon 20 (som har fått et nytt brukergrensesnitt som avviker en del fra tidligere versjoner). Vi har kurs-pc'er til utlån for deltagerne hvis det ikke er mulig å medbringe egen maskin. EndNote må være installert på egen pc på forhånd, da vi ikke har muligheten til å gi hjelp til installering i forbindelse med kurset. EndNote blir demonstrert sammen med Word 2016. Brukere med Mac og Word for Mac vil også ha fullt utbytte av kurset. Kursrommet har trådløst nett (Eduroam) og St. Olavs ansatt- og gjestenett.

Annen informasjon:
Kurset vil bli avlyst ved for få påmeldte. Vi sender ut en epost med mer informasjon cirka en uke før kurset. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan gi teknisk bistand på deltagernes maskiner under kurset. Brukere som har tekniske problemer knyttet til EndNote kan ta kontakt med oss senere og vil da få et tilbud om hjelp via Skype eller Zoom.

Læringsmål:
EndNote er et personlig arkiveringsystem for litteratur og samtidig et publiseringsverktøy. Dette er et introduksjonskurs der vi vil se på hvordan vi oppretter et eget referansebibliotek og hvordan vi kan fylle dette med innhold på en optimal måte. I tillegg vil vi se på Cite While You Write, som er et samspill mellom EndNote og Word hvor du kan sette inn siteringer i løpende tekst og få EndNote til å lage en litteraturliste automatisk. Du vil også lære hvordan du i ettertid kan få EndNote til å formatere referansene i tekst og i litteraturlista slik tidsskriftet du ønsker å publisere i, krever.

Tilleggsinformasjon om EndNote:
Siste EndNote versjon er 20 (Windows) og 20 (Mac). EndNote 20 er tilgjengelig på software.ntnu.no for NTNU's studenter og ansatte. NTNU-ansatte med administrerte maskiner kan laste ned EndNote på egen hånd via maskinas programvaresenter på skrivebordet. St. Olav ansatte uten NTNU tilknytning må ta kontakt med HEMIT for å få installert programmet. Brukere med St. Olav PC-er må være oppmerksom på at disse maskinene har en egen Word-versjon for EndNote.

Se forøvrig Tips og veiledninger i bruk av EndNote for studenter og ansatte innen medisin og helsefag for en oversikt over våre nettveiledninger.Meld deg på / Registration


Påmeldingssystemet er levert av affy.no