Kurs i LaTeX

Et praktisk nybegynnerkurs i  LaTeX for deg som skal i gang med enten bachelor- eller masteroppgave.

Universitetsbiblioteket tilbyr nå kurs i LaTeX for studenter som skal i gang med en større oppgave. LaTeX er et kommandobasert system som er kjent for å gi pene og oversiktlige dokumenter. I tillegg har systemet svært god støtte for matematiske uttrykk.

Universitetsbibliotekets LaTeX-kurs er et nybegynnerkurs, og ingen spesielle forkunnskaper er nødvendig. Vi vil derfor starte kurset med en generell introduksjon om LaTeX. Deretter vil vi lære bort hvordan man oppretter et dokument, hvordan man formaterer dokumentet sitt og legger til tekst, og hvordan man bygger på med blant annet figurer, tabeller, og matematiske uttrykk.

Kursopplegget er bygd opp rundt eksempler som vil bli vist i Overleaf, som NTNU har lisens på, og som fritt kan brukes av alle studenter og ansatte ved NTNU. Det er ikke nødvendig å ha noen spesielle programmer installert for å kunne delta på kurset.

Bibliotekets LaTeX-kurs er digitalt, og vil bli undervist i Det Virtuelle Biblioteket. Kurset vil bli holdt på norsk.

Er kurset fulltegnet? Vi underviser fire LaTeX-kurs hvert semester. Se om det finnes plass på et av de andre!Meld deg på / Registration


Påmeldingssystemet er levert av affy.no